Manancand fructe si legume de toate culorile disponibile va veti imbunatati sanatatea, veti putea pierde in greutate mai repede si, in acelasi timp, o veti putea stabiliza pe o perioada lunga de timp.
Exista insa si culori ale fructelor si legumelor care au prioritate in alimentatie. Regimes Maigrir va prezinta cateva din ele:
1. Rosul
Pigmentii rosii contin antioxidanti care sustin sanatatea inimii si duc la imbunatatirea functiei memoriei, protejarea vaselor de sange, a tendoanelor si ligamentelor. Antioxidantii din fructele si legumele de culoare rosie pot reduce riscul de cancer prin prevenirea degenerarii tesutului si pot, de asemenea, imbunatati functionarea tractului urinar.
2. Orange
Fructele si legumele portocalii sunt bogate in carotenoizi, avand efect anti-cancer. Carotenoizii imbunatatesc vederea si sanatatea inimii si stimuleaza sinteza de anticorpi. Este recomandat sa manancati cel putin 2 sau 3 fructe si legume portocalii in fiecare zi.
3. Galben
Aceste alimente au vitamine si minerale care pot reduce inflamatiile. Cele mai comune alimente de aceasta culoare sunt ardeiul si perele.
4. Verde
Clorofila, prezenta in toate plantele verzi, are proprietati anticancerigene si de detoxifiere. Fructele si legumele verzi sunt bogate in luteina, care este in prezent obiectul unor studii diverse pentru proprietatile sale antioxidante.
In plus, fructele si legumele verzi sunt bogate in carotenoizi, vitamine si minerale. Multe alimente verzi contin calciu, care ajuta la intarirea oaselor si a dintilor si imbunatatirea vederii. Se recomanda sa se consume cel putin o portie de legume cu frunze verzi pe zi.
5. Albastru inchis
Multe fructe si legume de culoare albastru inchis contin antocianine si compusi fenolici, doua substant