Recuperatorii de debite sunt oamenii pe care un datornic îi vede înainte de a fi lăsat fără casă sau fără bunurile personale. Unii rău-platnici nu se lasă impresionaţi. Sursa: VLAD STĂNESCU
După ce s-au bucurat de creditele luate sau de alte servicii fără să le plătească, acum s-au trezit cu „costumaţii” la uşă şi cu ameninţarea de executare silită. Am fost o zi alături de Alin, şeful de departament al „recuperatorilor de pe teren” al EOS KSI, pentru a vedea cum acţionează agenţii de colectare şi ce scuze sau motive invocă cei care s-au împrumutat şi acum nu mai vor sau nu mai pot să plătească.
Majoritatea creditelor nereturnate sunt din vremea împrumutului cu buletinul, când tot românul a dat iama în bancă săşi cumpere ba o plasmă, ba un aer condiţionat. Puţini sunt cei care chiar au luat credit pentru că au avut nevoie. Alin sau unul dintre oamenii lui reprezintă ultima „strigare” înainte de executarea silită.
SUMARUL ARTICOLULUI „Costumaţii” care aduc la uşă executarea silităBun de plată şi post-mortem
„Vizita noastră (a unui agent de teren - n.r.) este ultima soluţie pe care compania o alege, după aceasta este executarea. Înainte de vizită, debitorul primeşte de la noi o serie de plicuri în poştă şi telefoane prin care agenţii încercă să-l convingă să dea banii”, ne-a povestit Alin.
Zilnic, cei 70 de agenţi „de teren” iau la pas Capitala şi marile oraşe din ţară. Au în medie câte 15 adrese. Am ales o zi din săptămâna trecută şi am plecat dis-de-dimineaţă cu Alin la vânătoare de datornici.
„Jimi Hendrix” de România are datorie „fără număr”
Prima familie pe care am vizitat- o a fost cea a lui „Jimi Hendrix” de România, cum îl alintă prietenii pe Ion D., care provine dintr-o familie de romi. Aceştia nu păreau deloc surprinşi că la poarta lor a venit cineva de la o firmă de colectare.
I-a