La "Marul" Romaniei de la Expo Shanghai 2010, pregatirile pentru inaugurarea oficila sunt pe ultima suta de metri. In bucataria restaurantului cu specific romanesc, cei patru bucatari romani si ajutoarele lor chineze pregatesc meniul pentru cocktail-ul din seara zilei de 1 mai. Artistii care vor sustine spectacolele fac ultimele repetitii.
Trei sute de sarmalute - atatea au pregatit bucatarii romani pentru sambata, ziua cand va fi inaugurat restaurantul romanesc. Mai mult singuri, pentru ca cei chinezi se ocupau de mancarea traditionala chinezeasca. Totusi, unul dintre ei a fost invatat sa ruleze sarmale, cu incurajarile colegilor din Romania.
In meniul restaurantului se vor regasi ciorba de burta, supa de pui cu taitei, ciorba de perisoare sau paprikasul. Nici mititeii nu lipsesc. Singura problema a fost cu condimentele, bucatarii romani au adus din tara leustean, cimbru, dar si bicarbonat.
Cantece si voie buna
Vineri pe la pranz, dinspre pavilionul romanesc se auzea muzica populara. Artistii faceau ultimele repetitii pentru spectacolul din ziua urmatoare. Pavilionul este inchis pentru vizitatori, insa mai multi chinezi s-au oprit sa asculte muzica populara si sa vada, din afara, scena cu dansatorii.
Pe ultima suta de metri
Deschiderea oficiala a Expo 2010 va avea loc vineri seara, la ora 19.00 ora locala, ora 16.00 ora Bucurestiului. Sunt probabil ultimele momente in care strazile dintre pavilioane sunt aproape pustii. Ii vezi doar pe jurnalistii acreditati, voluntari si membrii ai delegatiilor nationale care pregatesc pavilioanele.
Este probabil cel mai bun moment sa vezi pavilioanele care te intereseaza, acum cat nu e aglomeratie. La vizitele test care au avut loc au fost si zile cu 500.000 de vizitatori si acum se asteapta chiar 700.000 pe zi.
La o prima arunca