Unele alimente pot preveni, combate sau incetini dezvoltarea unor forme de cancer, cum ar fi cel de piele. De exemplu, fructele, legumele si cerealele integrale sunt cunoscute pentru abilitatea naturala de a preveni si a lupta impotriva cancerului de piele.
Datorita compozitiei fitochimice, aceste tipuri de alimente ofera o mai buna protectie a organismului in fata acestui tip de cancer. Alimentele cu continut scazut in grasimi, precum si cele care sunt bogate in fibre sunt cele mai bune pentru a indeparta riscul cancerului de piele, caci toxinele cancerigene nu se mai pot acumula si nu pot fi stocate prea mult timp in organele vitale.
Mai multe studii au aratat ca ceaiul verde (mai ales daca adaugati lamaie la el) ajuta la prevenirea cancerului de piele. Persoanele care beau cu regularitate ceai verde sau ceai negru (cei care beau cel putin doua cani pe zi) au o sansa mai buna de a evita cancerul de piele, si nu este de neglijat nici faptul ca lamaia este bogata in antioxidanti.
Fructele, de asemenea, pot proteja impotriva cancerului de piele, fiind bogate in atioxidanti. Extractele din struguri si rodii pot bloca inflamatia celulelor pielii cauzate de UVB si lupta impotriva dezvoltarii leziunilor pielii, potrivit Regimes Maigrir.
Carotenoizii sunt un tip de molecule care se gasesc in fructe si legume de culori precum galben, rosu si portocaliu. Consumul de fructe si legume cu aceste culori poate creste prezenta acestor molecule la nivelul pielii si imbunatateste protectia impotriva ultravioletelor (UV).
Tomatele sunt considerate cele mai eficiente in neutralizarea radicalilor liberi produsi de razele UV. Tomatele sunt bogate in licopen, unul dintre cei mai puternici antioxidanti.
Licopenul declanseaza enzime (in corp si in jurul celulelor) care neutralizeaza substantele cancerigene si pot fi ra