Cu mici si bere! Asa sarbatoresc majoritatea romanilor ziua de de 1 Mai. Desi sunt gustosi, nu exagerati, spun nutritionistii, mai ales daca micii au în compozitie multa carne de porc. De altfel, specialistii spun ca cei mai nocivi mititei sunt cei facuti în tigaie si cei care, desi sunt fripti pe gratar, vin în contact cu fumul rezultat din stropii de grasime care se scurg din carne. In plus, nu ar strica sa faceti si putina miscare. 100 de grame de mici contin aproximativ 350 de calorii.
Mititeii sunt poate cea mai disputata mancare din bucataria balcanica. Micii, sub diverse forme, sunt facuti de greci, sarbi, croati, bulgari, turci, dar si romani. Exista mai multe istorii ale micului. Una dintre ele spune ca, la sfarsitul secolului al 19 lea, la o carciuma celebra din Bucuresti, "Leul si Carnatul" - se chema asa pentru ca acolo se manca un carnat cu un leu - într-o zi s-au terminat matele pentru carnati. Disperat, carciumarul a mai adaugat cateva condimente si a pus umplutura pe gratar. Unul dintre primii clienti ar fi exclamat: "dar mici sunt carnatii astia!"
Cu mici si bere! Asa sarbatoresc majoritatea romanilor ziua de de 1 Mai. Desi sunt gustosi, nu exagerati, spun nutritionistii, mai ales daca micii au în compozitie multa carne de porc. De altfel, specialistii spun ca cei mai nocivi mititei sunt cei facuti în tigaie si cei care, desi sunt fripti pe gratar, vin în contact cu fumul rezultat din stropii de grasime care se scurg din carne. In plus, nu ar strica sa faceti si putina miscare. 100 de grame de mici contin aproximativ 350 de calorii.
Mititeii sunt poate cea mai disputata mancare din bucataria balcanica. Micii, sub diverse forme, sunt facuti de greci, sarbi, croati, bulgari, turci, dar si romani. Exista mai multe istorii ale micului. Una dintre ele spune ca, la sfarsitul secolului al 19 lea, la o c