Festivalul Medieval din Cetatea Braşov i-a reunit pe cavalerii Transilvaniei. Sute de braşoveni s-au întors în timp şi au petrecut ziua de 1 Mai în lumea cavalerilor şi domniţelor. Micii şi berea i-au adus rapid la realitate.
Scenele de luptă, dansurile medievale, spectacolele de muzică, dar şi demonstraţiile pirotehnice au atras peste 1500 de turişti, ieri, la Cetatea de pe Dealul Streja.
Expoziţia de săbi şi armuri, dar şi atmosfera medievală i-a cucerit pe turişti. „Cetatea este potrivită pentru asemenea manifestări, care ar trebui să se întâmple mai des. Este bine că festivalul aduce mai mulţi turişti, iar atmosfera este minunată. Expoziţia de armuri şi arme îmi place cel mai mult", a spus Liviu Şerban, turist.
Sabie 400 de euro
Cei peste 130 de cavaleri şi domniţe au oferit spectacole de zile mari. Au încins dansuri medievale, au jucat piese de Shakespeare, iar cei mai curajoşi cavaleri şi-au demonstrat măiestria mânuirii spadelor.
Braşovenii şi turiştii au avut şi ei ocazia să înveţe să folosească armele medievale, la workshopurile organizate special pentru ei. „Majoritatea exemplarelor sunt realizate de noi, în atelierul din Hunedoara. Facem tot, de la forjare, la mânere şi până la lame. Ne ghidăm după replicile armelor vechi, redate de istorici. O spadă valorează 400 de euro", a spus Gabriel Demeni, unul dintre cavalerii Ordinului de Hunedoara.
Tirul cu arcul, atracţia festivalului
În schimbul sumei de cinci lei, turiştii au putut să-şi testeze abilitatea de a trage la ţintă cu arcul. Chiar şi cei mici au fost curioşi să vadă dacă reuşesc să nimerească ţinta. Cavalerii au făcut şi demonstraţii ale meşteşugurilor de altădată şi au vândut oale vechi, haine medievale şi podoabe pentru femei.
Alţii i-au atras pe turişti prin expunerea unor elemente de execuţie şi tortură. „Îmi p