Femeile cu diabet care au o dieta in care isi fac loc si alimentele ce contin tarate prezinta un risc de mortalitate mai mic decat cele care nu consuma astfel de produse, arata un studiu recent.
Acest tip de alimente are un efect protector in cazul tuturor, insa se dovedeste mai cu seama benefic in cazul diabeticiolor, reducand riscul decesului, mai ales pe cel cauzat de bolile cardiovasculare, a explicat Dr. Lu Qi, nutritionist la Harvard.
Chiar daca studiul de fata a fost realizat doar pe femei (7.882, toate diagnosticate cu diabet de tip II), care au fost monitorizate timp de 26 de ani, nu exista niciun motiv pentru care concluzia sa nu fie valabila si in cazul diabeticilor de sex masculin. Urmeaza sa fie totusi realizat un studiu doar pe voluntari de sex barbatesc.
Cercetarea a aratat ca femeile care consumau cele mai multe tarate prezentau un risc de mortalitate cu 55% mai mic decat cele aflate la polul opus si un risc cu 64% mai mic de a muri de pe urma bolilor cardiovasculare, relateaza HealthDay.
Cercetarile anterioare au aratat ca taratele reduc inflamatiile si imbunatatesc functionarea endoteliului. Tot diabeticii sunt sfatuiti sa consume cat mai multe cereale integrale, sa aleaga orezul brun in defavoarea celui alb.
Injectie care te scapa de diabet in 6 zile
Tot ei ar trebui sa-i limiteze consumul de carbohidrati, ceea ce inseamna ca cele mai sanatoase alimente in cazul lor sunt lactatele sarace in grasimi, fructele si legumele.
Femeile cu diabet care au o dieta in care isi fac loc si alimentele ce contin tarate prezinta un risc de mortalitate mai mic decat cele care nu consuma astfel de produse, arata un studiu recent.
Acest tip de alimente are un efect protector in cazul tuturor, insa se dovedeste mai cu seama benefic in cazul diabeticiolor, reducand risc