Grupul parlamentar PSD din Senatul României a decis să se retragă din plenul Senatului, din respect faţă de pensionari, după ce principalul amendament prin care se stabilea ca punctul de pensie să nu poată fi mai mic de 45% din salariul mediu brut pe economie a fost respins prin votul coaliţiei PDL-UDMR-Independenţi, grupul PSD refuzând categoric să fie părtaş la genocidul pregătit pensionarilor.
Pe parcursul întregii dezbateri, Grupurile parlamentare ale coaliţiei de guvernământ au abordat diverse strategii de tergiversare a lucrărilor, cu scopul adoptării tacite a proiectului legii unitare a pensiilor în forma propusă de Guvern.
Este semnificativ faptul că propunerea PSD şi PNL de asumare nominală a votului a fost respinsă de aceeaşi coaliţie portocalie, probabil din dorinţa de a ascunde în spatele anonimatului noua lovitură dată pensionarilor.
După pauza solicitată de PDL, la reluarea lucrărilor, în urma votului de respingere a amendamentului privitor la punctul de pensie, liderul grupului PSD, dl. senator Ion Toma, a anunţat retragerea din sală a grupului social-democrat. Cu toate acestea, şedinţa avea cvorumul de lucru de 78 de senatori.
Ulterior, liderul Grupului PDL, dl. Traian Igaş, a aplicat strategia finală pentru anularea lucrărilor, cerând strigarea prezenţei în sală, după ce mai mult de 10 senatori PDL părăsiseră sala.
Astfel, legea nu a mai putut fi discutată în Senat, căzând pradă adoptării tacite. PDL-iştii pot fi mulţumiţi că mecanismul lor infernal a lovit în plin pensionarii.
Este regretabil faptul că toată munca depusă de senatorii PSD împreună cu reprezentanţii societăţii civile, partenerul de dialog al PSD pe întreaga perioadă de formulare a amendamentelor, a fost desconsiderată din nou de " maşina de vot a puterii".
Aceasta este o nouă dovadă a ceea ce am afirmat şi cu alte ocazii: deciziile se ia