Bucureşteanca promovează disciplina spirituală interzisă în prezent în China şi o practică prin parcurile Capitalei.
Cristina a început în urmă cu nouă ani să practice exerciţiile Falun Gong, o practică spirituală interzisă în China, ai cărei adepţi sunt persecutaţi. Până când a intrat în contact cu cele cinci seturi de exerciţii şi cu principiile acestei şcoli de qigong, Cristina a încercat aproape toate activităţile spirituale.
Ea a citit Osho (cărţi scrise de liderul spiritual din India), a practicat yoga, meditaţia transcendentală şi reiki (un sistem de terapie prin lumină). „Ceea ce m-a atras la Falun Gong a fost faptul că am descoperit aici esenţa tuturor practicilor spirituale cu care venisem până atunci în contact, acesta având la bază principiul universal, Adevăr-Compasiune-Toleranţă", spune femeia.
Primul contact cu această disciplină l-a avut în Israel, la Tel-Aviv, unde Cristina a studiat finanţele. La întorcerea în ţară, a continuat să facă exerciţiile alături de alţi doritori prin parcurile bucureştene. „Când am venit eu în 2003, situaţia era alta din cauza problemelor cu MISA. Multă lume ne confunda cu aceştia, oamenii erau reticenţi şi doreau să stea la distanţă", îşi aminteşte ea.
Cristina Furman spune că lucrurile au început să se schimbe şi că oamenii au o deschidere mai mare către exerciţiile Falun Dafa, mulţi venind în parcul Herăstrău să facă alături de ei mişcările.
„Zilnic primim mailuri cu întrebări legate de şcoală, iar în parc vin mereu oameni care doresc să înveţe exerciţiile. De asemenea, tot mai mulţi români semnează petiţia de oprire a persecuţiei practicanţilor chinezi la apel.falundafaromania.net", mai spune ea.
Vicepreşedinta asociaţei de Falun Gong
Tot în anul în care Cristina a revenit în ţară, 2003, a fost înfiinţată Asociaţia Română de Qigong Falun Dafa România, de către tr