Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, care ne asigura o mare parte din energia necesara organismului. De aceea, este esential sa fim cat mai atenti la ceea ce alegem pentru mesele noastre, principalul criteriu constand in optarea pentru alimente cat mai sanatoase.
Dupa cum arata site-ul revistei Reader's Digest, rd.com, va puteti mari sansele de a manca mai sanatos la micul dejun, tinand cont de urmatoarele sfaturi:
1. Presarati afine peste cereale
Mai multe studii au aratat ca afinele contin antioxidanti care incetinesc imbatranirea creierului si imbunatatesc memoria. Daca nu va place sa le mancati cu cereale, va puteti face prajiturele cu aceste fructe, din faina de ovaz de preferat.
2. Mancati o jumatate de grepfrut de doua ori pe saptamana
Grepfruturile contin anumite substante despre care s-a descoperit ca ajuta la reducerea riscului de atac de cord. Trebuie sa aveti insa mare grija daca luati medicamente care sunt metabolizate de ficat. Vorbiti cu doctorul dumneavoastra in cazul in care urmati un tratament sau cititi bine prospectele medicamentelor, daca luati ceva fara sfatul medicului.
3. Beti suc de rosii la micul dejun
In loc de un pahar cu suc de portocale, beti un pahar cu suc de rosii, usor sarat. Este mult mai satios, va va creste mai putin nivelul de zahar din sange si contine mai multe nutrimente si fibre.
4. Amestecati cerealele
Mancatul de cereale integrale cu un continut ridicat de fibre vi se poate parea destul de neplacut uneori, ca si cum ati mesteca un carton. Ca sa evitati aceasta senzatie puteti sa amestecati o treime de ceasca de astfel de cereale cu cele care va plac dumneavoastra cel mai mult. Alegeti cereale integrale cu 8,5 grame continut de fibre si astfel veti asigura mai mult de o treime din necesarul zilnic de fibre