Pentru a rezista pe piata, indiferent de domeniu, elementul primordial este cel al calitatii. Este si cazul produselor CarmOlimp, unul din principalii jucatori pe piata produselor din carne din România, care va face un nou pas catre cerintele publicului, prin deschiderea în aceasta saptamâna a primului supermarket CarmOlimp la Reghin.
Calitate înainte de toate
O data cu dezvoltarea si extinderea afacerii CarmOlimp s-a pus si problema aspectului calitativ, firma apelând la un specialist din vârful industriei alimentare românesti, unul dintre cei mai bine cotati în acest domeniu din tara, în sectorul mezelurilor. Dar pe lânga acest specialist, conducerea firmei este implicata nemijlocit în luarea deciziilor asupra retetei, a ingredientelor, a tot ceea ce înseamna un produs. Unul din cele mai importate aspecte îl reprezinta este cel legat de nivelul de proteina din produsul CarmOlimp.
Carne asigurata din fermele proprii
Foarte multa vreme, au fost anumite probleme privind calitatea carnii, dat fiind faptul ca se vindea foarte multa carne proaspata, din taierile proprii, care trebuia completata cu achizitii pentru mezeluri de carne congelata de pe piata din exterior sau din România. Având în vedere ca aceasta carne nu corespundea cerintelor patronilor, pentru faptul ca nu avea suficienta proteina, iar retetele proprii nu puteau fi realizabile, s-a decis întreruperea colaborarii cu un mare furnizor de carne din Germania, imediat dupa pornirea fabricii mari proprii de mezeluri. Atunci CarmOlimp a actionat pe calea fermelor proprii, a extins activitatea acestora, a marit numarul de animale, rasele crescute în fermele proprii fiind exclusiv de carne. „Modul de hranire a animalelor de carne se face doar cu cereale, fara alti suplimenti, asigurându-se animalelor din ferma o hranire naturala. Suntem bine vazuti si vindem foarte bine carnea, care