Poliţiştii sunt de părere că radarele noi au produs o schimbare în comportamentul şoferilor, astfel că vremurile în care la trei-patru zile o persoană îşi pierdea viaţa au apus.
Din 4 aprilie, în judeţul Timiş nu a mai avut loc niciun accident mortal. Înainte de această dată, la trei-patru zile, poliţiştii trebuiau să ancheteze un eveniment rutier grav. În 2009 au fost înregistrate 118 accidente mortale. Acest lucru a făcut ca judeţul Timiş să fie în fruntea clasamentelor negre. „În medie, înainte de luna aprilie, am avut 10 accidente mortale. Acest lucru punea judeţul nostru pe primele 10 locuri ale numărului de morţi de pe şosele", a spus Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş.
CITEŞTE ŞI:
Radarul Poliţiei Rutiere sfidează Codul Rutier pe Calea Şagului VIDEO
Acum situaţia s-a schimbat radical pentru că, din 4 aprilie nu a mai avut loc niciun accident mortal. Bolbos crede că e meritul noilor radare cu care a fost dotată Poliţia Rutieră. „Performanţa se datorează, în mare parte, echipajelor radar de ultimă generaţie pe care le aveam în permanenţă în trafic. Am reuşit să îi calmăm pe şoferi", a spus Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş.
CITEŞTE ŞI:
Şeful Poliţiei Timiş parchează ilegal în faţa sediului inspectoratului: „Şi care e problema?"
În dotarea IPJ Timiş sunt 19 radare, din care 13 au fost primite anul acesta. Echipamentele funcţionează şi la minus 20 de grade celsius şi au kituri pentru accidente cu etilotest. Săptămânal, amenzile date de Poliţia Rutieră depăşesc suma de 100.000 de lei. Din statistica IPJ Timiş reiese că în fiecare zi, în medie, 20 de şoferi rămân fără permis. "Avem o prezenţă activă în stradă. Toate categoriile de evenimente rutiere au scăzut", a spus Gheorghe Popescu, şeful Poliţiei Timiş.
CITEŞTE ŞI:
Cum poţi fenta noile radare ale poliţiei
Cele mai multe amenzi se d