Costita afumata, sunca, carnatii sau chiar un hot-dog pe zi maresc considerabil riscul de boli de inima.
Practic orice presupune carne procesata, care are si multa sare, aproape ca dubleaza riscul de boli cardiace, relateaza Daily Mail.
Si cancerul de colon sau mamar a fost legat de consumul de mari cantitati de carne procesata. Cat despre carnea proaspata, indiferent ca este vorba despre vita, porc sau miel, aceasta nu mareste riscul de boli cardiace.
In cadrul celui mai recent studiu, realizat la Harvard, au fost analizate obiceiurile alimentare ale unui milion de oameni. S-a aratat ca cei care mancau cea mai multa carne procesata prezentau si un risc marit de diabet de tip 2.
Doar 50 de grame de carne procesata (doua felii de sunca, un carnacior sau un hot-dog) zilnic maresc riscul de boli de inima cu 42% si de acest tip de diabet cu 19%.
Oamenii de stiinta spun ca nu carnea in sine este nociva, ci sarea si chimicalele continute. Sarea creste tensiunea care, la randul ei, duce la instalarea bolilor cardiovasculare.
Costita afumata, sunca, carnatii sau chiar un hot-dog pe zi maresc considerabil riscul de boli de inima.
Practic orice presupune carne procesata, care are si multa sare, aproape ca dubleaza riscul de boli cardiace, relateaza Daily Mail.
Si cancerul de colon sau mamar a fost legat de consumul de mari cantitati de carne procesata. Cat despre carnea proaspata, indiferent ca este vorba despre vita, porc sau miel, aceasta nu mareste riscul de boli cardiace.
In cadrul celui mai recent studiu, realizat la Harvard, au fost analizate obiceiurile alimentare ale unui milion de oameni. S-a aratat ca cei care mancau cea mai multa carne procesata prezentau si un risc marit de diabet de tip 2.
Doar 50 de grame de carne procesata (doua felii de