Cum nu mai e mult pana in luna lui ciresar, n-ar fi rau sa afli de ce ar trebui sa-ti faci provizii. Pe langa faptul ca au un gust inegalabil, ciresele fac parte din lista alimentelor capabile sa vindece.
Daca iei in considerare abundenta de nutrienti, ciresele au un continut caloric relativ mic. In plus, ele lupta cu inflamatiile si chiar cancerul, conform MSN. Testele de laborator au aratat ca doi compusi continuti de cirese inhiba evolutia tumorilor si chiar determina celulele canceroase sa se "sinucida".
Ciresele fac parte din grupul fructelor cu proprietati antivirale si antibacteriene. Antocianina, un alt compus care se gaseste in cirese, are capacitatea de a scadea nivelul de acid uric din sange, eliminand cauzele multor boli. Cercetatorii sunt de parere ca tot antocianina reduce si riscul de cancer de colon.
Toate aceste substante actioneaza ca si un ibrupofen natural, reducand inflamatiile si ameliorand durerea. Consumul lor regulat duce la scaderea riscului de atac de cord si cerebral.
In medicina chineza, ciresele sunt folosite ca si remediu pentru guta, artrita, reumatism, dar si anemie, pentru continutul lor mare de fier.
Incearca sa mananci o portie de cirese zilnic cand e sezonul lor, avand grija sa-ti faci provizii si la congelator. Astfel pastrate, ciresele isi pastreaza 100% din proprietati, putand garnisi intotdeauna un iaurt sau o prajitura.
Cum nu mai e mult pana in luna lui ciresar, n-ar fi rau sa afli de ce ar trebui sa-ti faci provizii. Pe langa faptul ca au un gust inegalabil, ciresele fac parte din lista alimentelor capabile sa vindece.
Daca iei in considerare abundenta de nutrienti, ciresele au un continut caloric relativ mic. In plus, ele lupta cu inflamatiile si chiar cancerul, conform MSN. Testele de laborator au aratat ca doi compusi continuti de c