Desi legumele sunt sanatoase, fiecare cu aportul sau la starea de sanatate, exista unele care fac mai mult de atat - te ajuta sa te vindeci. Unele scad colesterolul, dar lupta si cu cancerul, pazind totodata de boli de inima.
Caring.com, citat de MSN, a alcatuit o lista a alimentelor care vindeca mai multe afectiuni.
Fasole
Fasolea este un aliment miraculos, ea coborand nivelul colesterolului, regland nivelul zaharului din sange si productia de insulina, pastrand sanatatea sistemului digestiv si luptand cu cancerul.
Daca atunci cand auzi despre fibra, proteina si antioxidanti te gandesti imediat la cereale integrale, carne si fructe, mai gandeste-te; fasolea e un aliment 3 in 1 din acest punct de vedere.
Fitochimicalele continute de fasole previn imbolnavirea de cancer a celulelor si reproducerea celor bolnave, incetinind si evolutia tumorilor.
Cercetatorii de la Harvard au aratat ca fasolea, consumata de doua ori pe saptamana, scade cu 24% predispozitia catre cancer mamar, iar mai multe cercetari stiintifice au demonstrat ca tot ea micsoreaza riscul de boli de inima, diabet de tip 2, presiune arteriala mare si cancer de colon.
Fasolea iti furnizeaza o cantitate mare de antioxidanti, care previn oxidarea celulelor. Pe langa fibra si proteine, fasolea contine si fier, dar si acid triptofan (care ajuta la reglarea apetitului, previne insomniile si imbunatateste starea de spirit.
Bogata in folati, fasolea este un aliment excelent pentru inima, si in functie de sortimentul de fasole ales vei avea parte si de potasiu, magneziu, Vitamina B1, B2 si K.
In medicina chineza, anumite tipuri de fasole sunt folosite in tratarea alcoolismului, a intoxicatiilor alimentare, edemelor (mai ales la nivelul picioarelor), hipertensiunii, diareei, laringitei, pietrelor la rinichi, re