A lucrat 26 de ani ca operator chimist la Fabrica de ciment din Bârseşti. După ce s-a închis unitatea, Polina a făcut cursuri de bucătar, devenind maestră în arta culinară.
S-a născut în comuna Bîlteni şi provine dintr-o familie cu patru copii, destul de modestă. Pasiunea pentru gătit a descoperit-o la 25 de ani. Polina Butaru ne povesteşte cum a devenit maestră în arta culinară: „Nu am învăţat, ci am cules de la fiecare în parte, prieteni, cunoştinţe, rude sau femeile bătrâne din satul Moi, unde m-am născut. Nici măcar mama nu m-a învăţat să gătesc, era preocupată mai mult de muncile agricole. Am încercat să fac fel şi fel de mâncăruri sau prăjituri din diferite reviste pentru gătit“.
A hrănit toţi angajaţii
A absolvit Liceul Industrial de Chimie Nr. 2 din Târgu- Jiu, angajându-se ulterior la Fabrica de ciment de la Bârseşti, ca operator chimist la morile de făină. Gorjeanca a gătit pentru tot personalul din cadrul unităţii. Chiar şefii o rugau să le prepare cozonaci sau alte prăjituri pentru diverse ocazii. A lucrat timp de 26 de ani ca operator chimist până când unitatea s-a închis. A fost nevoită să urmeze o serie de cursuri de recalificare profesională pentru a-şi câştiga existenţa. „Dat fiind că îmi plăcea să gătesc, am ales cu uşurinţă cursurile de bucătar. Prăjiturile, în special cozonacii, erau specialitatea mea“, mărturiseşte bucătăreasa. Timp de şase ani a fost bucătar-şef la mai multe restaurant din Târgu-Jiu, având ocazia să gătească pentru preşedintele ţării. „Unul dintre patronii la care am lucrat era prieten bun cu şeful actual al statului şi mereu mă ruga să-i prepar curcan la tavă, muşchi, cârnaţi şi coaste la garniţă sau bureţi de fag conservaţi,pe care i le ducea la Bucureşti“, povesteşte femeia. Prepară cu plăcere orice reţetă. Adoră stilul ţărănesc, în special Escalop Zingara, un meniu compus din cotlet cu sos de ciuperci,