Oamenii de stiinta britanici au stabilit, in urma unor cercetari, in cursul carora au comparat din punct de vedere chimic o serie de alimente, ca unele dintre alimentele considerate danunatoare nu sunt chiar atat de rele, ba chiar dimpotriva, iar unele dintre cele clasificate drept bune au si parti rele.
Ivillage.comvine cu cateva explicatii si exemple concrete care merita luate in seama.
Toate fructele sunt bune
Mitul este in egala masura si adevarat si fals. Nu exista fructe rele, dar in functie de fiecare organism in parte unele fructe pot fi bune, iar altele rele.
Cele mai bune sunt cele cu un continut scazut de zaharoza si bogate in fibre, asa cum sunt capsunele, zmeura, portocalele, afinele si merele.
Alte fructe au un continut ridicat de zaharoza, si nu sunt recomandate diabeticilor, de exemplu, dar si supraponderalilor. Asa de exemplu este cazul pepenelui rosu, a celui galben, a strugurilor si perelor, iar alte fructe sunt bogate in grasimi.
Mai mult, in ciuda impresiei gresite ca este un fruct care ingrasa, apropo de mituri, banana este cea mai buna alegere in cursul unei diete, pentru gustarea dintre mese, pentru ca are un continut ridicat de fibre si zaharuri cu ardere lenta.
Ciocolata este daunatoare
Fals! Ciocolata este un "super-aliment", iar consumul de ciocolata, o alternativa sanatoasa. Este important faptul ca nu toate sortimentele de ciocolata sunt la fel de benefice. Secretul ciocolatei sanatoase: cat mai putine ingrediente si cat mai multa cacao.
Cartofii prajiti sunt rai
Fals! Depinde de modul si de conditiile in care sunt preparati. Daca uleiul in care se prajesc cartofi este folosit de o suta de ori, cartofii sunt toxici. Daca uleiul este proaspat, temeperatura de prajire corecta, cartofii sunt OK!
Evident, trebuie sa