"În urma reducerii, suspendării şi anulării unor programe pentru investiţii, CNI a rămas în acest an cu o activitate extrem de restrânsă. Bugetul CNI a scăzut de la 664 milioane de lei în 2009 la 401 milioane de lei, deci nu era justificată păstrarea companiei, când Guvernul încearcă să ia nişte măsuri extraordinar de nepopulare, de dure şi le cere oamenilor să facă nişte sacrificii. Nu merita să compromiţi un program de reformă a guvernului cu activitatea acestei companii", a spus Udrea, citat de Mediafax.
CNI va fi închisă în maxim două luni, iar programele companiei vor fi derulate prin direcţia de investiţii a Ministerului Dezvoltării.
"Oricum, bugetul companiei ajungea doar pentru finalizarea a 80 de săli de sport şi a unui singur patinoar, la Cârţa", a spus ministrul.
Udrea a adăugat că o serie de programe, precum cel al construirii de cămine culturale noi, au fost stopate în acest an.
"Era un buget de 2,5 milioane de euro, care presupunea construirea unor cămine care, ca dotări, depăşeau cu mult nivelul unei comune. Aveau staţie de sonorizare cât să faci concerte şi scaune care veneau pe nişte şine, ca să poţi transforma în sală de conferinţe. Inclusiv au fost proiecte care aveau şi bară pentru spectacol. Excedeau nevoilor mediului rural. Am mutat banii pentru construire pe reabilitarea de cămine culturale", a precizat Udrea.
Întrebată dacă "bara" care figura în proiectele unor cămine culturale era destinată spectacolelor de streaptease, Udrea a răspuns: "Sau pentru artiştii care cântau".
Ea a explicat că de la începutul anului la CNI au fost luate mai multe măsuri, precum interzicerea adiţionării contractelor cu mai mult de 10%, stabilirea standardelor de cost şi decizia de a exclude de la licitaţii firmele care practicau contestaţiile abuzive.
"La începutul anului am încercat să prioritizăm programele de investi