Marul ar putea deveni noul peste, aliment cotat in ultimii ani cu puteri din ce in ce mai mari. Cum insa acesta din urma decade incet-incet din drepturi, mai ales peste ocean, din cauza continutului mare de mercur, marului ar putea sa-i fie, in sfarsit, recunoscute calitatile.
Merele previn cancerul
In martie 2005, oamenii de stiinta de la Universitatea Cornell au descoperit ca fitochimicalele continute de mere previn cancerul mamar, dupa cum au demonstrat testele pe cobai. Autorul studiului, Rui Hai Lui, a conchis ca a manca mere reprezinta o strategie eficienta de prevenire a cancerului.
Studiile ulterioare au intarit ideea ca merele lupta cu cancerul de plamani, prostata, pancreas si alte cancere ale sistemului digestiv, conform EmaxHealth.
Quercitina care se gaseste in aceste fructe amelioreaza si raul facut de fumat, a mai demonstrat un studiu UCLA publicat in mai 2008.
Sucul de mere ajuta la prevenirea Alzheimerului
Beneficiile merelor se extind chiar pana la nivelul creierului. O alta cercetare a scos la iveala faptul ca soarecii suferind de Alzheimer si chiar cei sanatosi si-au imbunatatit considerabil memoria dupa ce li s-a administrat concentrat de mere in apa pe care o consumau.
Doua sau trei pahare de suc de mere ar trebui sa fie suficiente. Nu uita insa ca este important sa combini merele cu o alimentatie echilibrata.
Pentru sanatatea inimii
Pectina continuta de mere si alte fructe joaca un rol important in coborarea colesterolului, dupa cum au aratat mai multe studii. Merele sunt, de asemenea, bogate in fibra solubila. Se recomanda ca zilnic sa fie consumate atat fibre solubile, cat si insolubile.
In plus, un studiu publicat in mai 2008 in Molecular Nutrition & Food Research a aratat ca antioxidantii continuti de sucul de mere previn ater