Gabriel Turcu, avocat specializat pe drepturile de proprietate intelectuala si presedintele Asociatiei Anti-Contrafaceri (REACT Romania), a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre modul in care patrund marfurile contrafacute pe piata romaneasca. In Romania, o serie de produse, de la alimente pana la parfumuri, imbracaminte si piese auto sunt contrafacute, fiind importate, in special, din tari asiatice. Gabriel Turcu va vorbi despre fenomenul contrafacerilor, despre traseul produselor "piratate" si despre ponderea acestora in comertul Romaniei. De asemenea, va vorbi si despre masurile care pot fi luate in vederea combaterii acestui fenomen.
Teme de discutie:
Traseul si reteaua produselor contrafacuteCum reusesc produsele contrafacute sa treaca de vamaCum ajung falsurile sa fie vandute drept produse de marca in magazinele din RomaniaPonderea contrafacerilor in comert Care sunt domeniile cele mai afectate de contrafacere Cum pot fi depistate produsele falsificate si care sunt diferentele dintre acestea si cele originaleMasurile care pot fi luate impotriva contrafacerilorIntalnirea online este realizata in cadrul proiectului „Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptie” finantat prin programul PHARE, Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.
Gabriel Turcu, avocat specializat pe drepturile de proprietate intelectuala si presedintele Asociatiei Anti-Contrafaceri (REACT Romania), a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre modul in care patrund marfurile contrafacute pe piata romaneasca. In Romania, o serie de produse, de la alimente pana la parfumuri, imbracaminte si piese auto sunt contrafacute, fiind importate, in special, din tari asiatice. Gabriel Turcu va vorbi despre fenomenul contrafacerilor, despre traseul produselor "pirat