Moţiunea de cenzură va fi citită miercuri, la ora 10.30 şi dezbătută şi votată marţea viitoare, de la ora 10.00, au decis marţi Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, potrivit Mediafax.
Conducerile celor două Camere s-au reunit, marţi, pentru a decide, printre altele, în legătură cu calendarul legat de citirea, dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură depuse, luni, de social-democraţi.
Membrii Birourilor Permanente au decis, în această şedinţă, ca moţiunea de cenzură să fie citită, miercuri, la ora 10.30 şi dezbătută şi votată marţea viitoare, de la ora 10.00.
Senatorii şi deputaţii s-au întrunit, luni, în şedinţa comună în care premierul Emil Boc şi-a asumat răspunderea în numele Guvernului pentru două proiecte de lege prin care salariile bugetarilor sunt reduse cu 25 la sută iar pensiile cu 15 la sută.
Moţiunea de cenzură a PSD a fost depusă, luni, la cabinetele preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. Documentul a fost semnat de 120 de parlamentari ai PSD şi are titlul "Opriţi genocidul social!".
În cazul asumării răspunderii de către Guvern, Constituţia prevede că Executivul va fi considerat demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea proiectului de lege, a fost votată de majoritatea senatotilor şi deputaţilor. Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor.
Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
Astfel, pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, ar fi necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari.
Grupul PDL are, la Cameră, 126 de membri (inclusiv Silviu Prigoană, care a demisonat din partid), PSD-PC - 94, PNL - 54, UDM