Pescuieşte din copilărie şi nu ar putea să trăiască fară pasiunea sa. Nu ratează nicio ocazie de a-şi „înfrunta adversarii" şi îşi foloseşte toate economiile pentru a îşi cumpăra cele mai performante „arme".
Teodor Laslo spune că pescuitul este viaţa sa. Indiferent de anotimp, braşoveanul este o prezenţă obişnuită a bălţilor din zonă. „Pescuiesc de când mă ştiu. Când eram copil, improvizam tot felul de undiţe şi eram foarte mândru când reuşeam să prind ceva cu ele. Făceam cârlige din ace de gămălie şi foloseam nuiele de alun, pe post de băţ", îşi aminteşte bărbatul.
Începând cu anii '80, Teodor Laslo a trecut în categoria pescarilor profesionişti. Bărbatul a început să îşi cumpere cele mai performante truse de pescuit şi să participe la concursuri de profil. Braşoveanul merge în Delta Dunării de câteva ori pe an. În plus, nu ratează nicio partidă de pescuit pe bălţile din apropiere.
„Locul ideal pentru pescuit este Delta. La Jurilovca am reuşit să prind şi cea mai mare captură a mea, un crap de 14 kilograme, acum doi ani. Nu înseamnă că nu se prind peşti mari şi pe Olt. Avem suficiente locuri de pescuit şi în zonă", este de părere bărbatul.
Momeala este arma secretă
Braşoveanul spune că fiecare peşte are momeala lui. Cel mai mare secret este, de fapt, prepararea diveselor momeli.
„Momeala trebuie preparată în funcţie de apă şi de peşte. Mâncarea nu este aceeaşi pentru toţi peştii. Mirosurile sunt foarte importante ca să ademeneşti prada. Există momeală cu miros de scoică sau de căpşuni. Se folosesc porumbul şi mămăligă, dar şi râme sau lipitori", explică bărbatul.
Împătimitul pescar este şi un bucătar adevărat. Mâncărurile de peşte sunt specialitatea sa, iar fiecare fel de mâncare are câte un mic secret. „Fac de toate, borş de peşte, saramură şi toate celelate preparate din peşte. Păstrăvul este preferatul meu. Este un peşte e