Răcorire. Pe caniculă, urşii se scaldă cât vor în "ştrandul" lor Siestă. După o baie bună, urşii merg la culcare în "dormitoarele" lor răcoroase Meniu. Struţii abia aşteaptă să primească pepene roşu Tratament. După o baie de nămol, porcul mistreţ s-a tras la umbrăAnimalele necesită o îngrijire specială atunci când termometrele arată temperaturi foarte ridicate. La Grădina Zoologică Braşov au fost luate măsuri speciale anticaniculă. Apa de băut este schimbată de trei ori pe zi, iar meniul multor specii a fost suplimentat cu fructe suculente.
"Deoarece afară sunt peste 32 de grade Celsius, am luat măsurile necesare în aşa fel încât toate animalele care au padocuri exterioare să fie scoase în aceste locuri, astfel încât să se retragă la umbră. De asemenea, în adăpători există apă suficientă, pe care o schimbăm ori de câte ori este nevoie", ne-a declarat Dumitru Daneş, director al Grădinii Zoologice Braşov.
Animalele primesc suplimentar mere, pepene, morcovi, salată şi sfeclă roşie, servite la umbră, pentru a nu se strica. Struţii se dau în vânt după pepene roşu, dar cel mai bine se răcoresc cei cinci urşi carpatini de la Zoo. Cât e ziua de lungă, ei înoată în canalul umplut cu apă şi se-ndoapă cu fructe. Când se satură de „ştrand", urşii intră la culcare în cele trei încăperi, situate într-o zonă ferită de soare.
Răcorire. Pe caniculă, urşii se scaldă cât vor în "ştrandul" lor Siestă. După o baie bună, urşii merg la culcare în "dormitoarele" lor răcoroase Meniu. Struţii abia aşteaptă să primească pepene roşu Tratament. După o baie de nămol, porcul mistreţ s-a tras la umbrăAnimalele necesită o îngrijire specială atunci când termometrele arată temperaturi foarte ridicate. La Grădina Zoologică Braşov au fost luate măsuri speciale anticaniculă. Apa de băut este schimbată de trei ori pe zi, iar meniul multor specii a fost suplimentat cu fru