Clubul Chelsea Londra poate pune poprire pe averea "Briliantului" pentru a câştiga cele 17 milioane de euro. Sursa: MEDIAFAX
Adrian Mutu riscă să fie executat silit de către clubul Chelsea, care solicită suma de 17 milioane de euro, în urma scandalului izbucnit în 2004, după ce fotbalistul român a fost depistat pozitiv.
Mutu a pierdut orice speranţă de a mai avea câştig de cauză în litigiul cu gruparea londonează patronată de rusul Roman Abramovici, iar pe numele lui a fost emis un titlu executoriu. Cu alte cuvinte, cei de la Cheslea au dreptul să pună poprire pe toate bunurile jucătorului, pentru a obţine suma de 17 milioane de euro. Rând pe rând, Tribunalul Sportiv de la Lausanne şi Tribunalul Federal Elveţian au decis că jucătorul român este bun de plată.
Avocaţii fotbalistului se mai leagă de o mică şansă de a tranşa cazul în favoarea clientului lor.
Ei vor să înainteze o plângere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), de la Strasbourg. Dacă această instanţă stabileşte că lui Mutu i-au fost încălcate prevederile Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, atunci cazul va fi rejudecat de Tribunalul Federal Elveţian.
Obligat să plătească într-o singură tranşă
Avocatul Cătălin Ciubotă a spus pentru EVZ, în urmă cu două săptămâni, că este foarte greu ca acest caz să ajungă la CEDO.
Din punct de vedere tehnic, pentru ca un caz să ajungă la Strasbourg, trebuie ca reclamantul să conteste o decizie a unei autorităţi publice şi, implicit, statul. În această situaţie, Adrian Mutu nu are ce să reclame. În plus, conform Convenţiei de la New York, sportivilor le este interzis să facă apel la justiţia ordinară.
Mino Auletta, preşedintele TAS, a spus pentru publicaţia italiană "Corriere Fiorentino" că starul român nu are scăpare: "Codul este foarte clar. Dacă nu va plăti în