Dacă elveţienii sau austriecii ar avea potenţialul agroturistic al României, ar transforma aceste zone în perle ale coroanei, aducătoare de bani mulţi. În schimb, în agropensiunile româneşti ajung mai ales pensionarii dornici de o vacanţă la ţară. Sursa: Dan Dima
Administratorii de agropensiuni, membri ai ANTREC, oferă sejururi la preţuri mici. Un sejur de 6 zile/5 nopţi, într-o cameră dublă, costă între 150 -195 de lei/persoană. Tarifele sunt valabile doar pentru intervalul duminică-vineri şi variază în funcţie de numărul de margarete:
Pensiuni de 2 margarete - 150 LEI / pers / sejur 5 nopţi cazare
Pensiuni de 3 şi 4 margarete - 195 LEI / pers / sejur 5 nopţi cazare
Micul dejun este inclus în preţ şi include, în majoritatea cazurilor, brânzenturi, ouă, dulceaţă sau miere.
FOTO evz.ro
Slanic Moldova
La negru, profitul este la adăpost
Programul se derulează până pe 18 iunie. Deocamdată, nicio pensiune din judeţul Bacău nu s-a înscris în program. Explicaţia este simplă: multe pensiuni au fost construite pe marginea drumurilor şi au vad, iar altele preferă să lucreze la negru, pentru a scăpa de povara birurilor impuse de stat.
„Foarte multe pensiuni nu sunt membre ANTREC şi de aceea nu participă la program. În rest, cel mai adesea pensiunile mai mari sunt închiriate şi nu au nevoie să intre în program, iar pensiunile mici nu îşi permit acest lucru”, a declarat pentru evz.ro reprezentanta ANTREC Bacău, Beatrice Grigoraş.
Din cele două pensiuni care s-au înscris în programul „Vacanţe la ţară” anul trecut, una şi-a schimbat proprietarul, astfel că niciuna nu şi-a mai manifestat interesul de a participa la program şi în 2010. Bacăul nici nu se numără printre judeţele care ar putea profita de acest program, deoarece nu putem vorbi de zone cu foarte multe pensiuni, cum este caz