Cele mai premiate şi mai „muzicale” scurtmetraje urcă pe scena Operei Naţionale Bucureşti împreună cu 50 de artişti ce vor interpreta live muzică clasică şi beaturi hip-hop.
Muzica e peste tot, pentru că ritmul e energie vitală. În filme, muzica are de multe ori un rol principal. De aceea, pe 27 martie, ShortsUP, împreună cu Vodafone România, aduce la Opera Naţională sunetele care fac filmele ceea ce sunt – uriaşe generatoare de emoţii, de întrebări, şi uneori de răspunsuri. Scurtmetrajele din program se disting nu numai prin valoarea artistică validata de numeroase premii internaţionale, ci si prin coloana sonoră, care joacă un rol principal.
Musicology va pune alături, pentru prima dată pe o scenă naţională, filme de scurtmetraj, o orchestră de muzică clasică şi artişti hip hop. Este evenimentul în care artiştii „underground” poartă frac, iar instrumentiştii de la Operă tricouri cu smiley faces.
Orchestra de muzică clasică va crea live coloana sonoră a primului SF din istorie, un scurtmetraj mut din 1902. Un alt scurtmetraj va fi povestit în lyrical hip-hop cu un cor de copii în background. Nu vor lipsi momentele de dans şi invitaţii speciali, care vor interacţiona cu publicul ShortsUP.
„Pentru o seară, filmele de scurtmetraj vor fi staruri elegante ce vor păşi cu emoţie, pentru prima oară, pe scena Operei Naţionale, principala scenă lirică a ţării. Ne dorim să întărim astfel mesajul întregului proiect ShortsUP: filmele de scurtmetraj nu sunt doar prolog pentru lungmetraje, ci opere cinematografice cu valoare în sine, care merită întreaga atenţie,” a spus Răzvan Crişan, fondatorul Asociaţiei Oricum, organizatorul evenimentului, despre Musicology.
Din programul Musicology mai fac parte:
Signs (regia Patrick Hughes, Australia, 2008), câştigător la Cannes Lions 2009, L'homme sans tete (Juan S