Turiştii pot vizita cartierele cu aer oriental, se pot bucura de priveliştea vârfurilor înzăpezite ale Sierrei Nevada sau pot da o fugă la Marea Mediterană. Sursa: Gabriela Zanfir
Deşi poartă numele unui fruct („granada” însemnând „rodie” în limba spaniolă - n.r.), oraşul Granada seamănă mai degrabă cu o cutie cu surprize: când ai impresia că nu te mai poate surprinde cu nimic, capitala Andaluziei îţi oferă mereu încă un lucru care să te încânte.
Plantaţii de smochini
Regula pare greu de crezut, însă cei care au vizitat Granada ştiu că este adevărat. Cum altfel ar putea să fie, atunci când acelaşi oraş, cu circa 300.000 de locuitori, îţi oferă aerul boem al centrelor urbane europene, culorile vii şi agitaţia străduţelor înguste specifice Marocului, faţadele albe ale caselor tipic mediteraneene înghesuite pe spinarea domoală a câte unui deal şi scăldate în soare, construcţii noi, demne de o metropolă, sau străzi animate în permanenţă de mulţimea studenţilor uneia dintre cele mai vechi universităţi ale Spaniei?
SUMARUL ARTICOLULUI Granada, cutia cu surprize a AndaluzieiSierra Nevada şi Marea MediteranăSierra Nevada şi Marea Mediterană
Toate acestea dezvol tân du-se în jurul portocalilor care însufleţesc străzile oraşului şi înconjurate de plantaţiile nesfârşite de măslini şi smochini din apropierea Granadei.
Ultima cetate maură
Cel mai cunoscut obiectiv turistic al Granadei este Alhambra („Cea roşie”), o cetate ridicată la mijlocul secolului al XIV-lea pentru cei care aveau să fie ultimii emiri musulmani din Spania.
Fortăreaţa a fost cucerită în 1492 de Fernando de Aragon şi Isabel de Castilla, iar în 1527, Carol al V-lea a ridicat un palat între vechile ziduri ale ei. Chiar şi aşa, Alhambra nu şi-a pierdut din frumuseţea orientală.
Pentru a vă bucura de o privelişte uimitoa