Zeci de copii din Arad descoperă Europa prin intermediul reţetelor culinare specifice fiecărei ţări. Micuții pot participa, timp de șapte zile, la programul „Săptămâna Europeanului Gurmand – tradiţii culinare şi interculturalitate", organizat de Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară și Centrul de informare europeană Europe Direct Arad. Sursa: Alex Negru
Timp de câteva ore pe zi, micuții pregătesc reţete culinare specifice unei anumite țări de pe continent. Astăzi, peste 70 de copii au descoperit Spania prin intermediul unei salate de fructe.
„Am făcut salată de fructe, care a reprezentat Spania. Nu prea ştiam aşa multe despre Spania până acum, dar azi am aflat că are o salată de fructe foarte bună. Colegii mei au spus că este foarte bună, am mâncat-o pe toată. E mai interesant că aflăm despre ţări prin intermediul reţetelor", spune Georgiana Cadar, o puștoaică de 10 ani.
„Am tăiat banane, portocale, mere, kiwi, prune, ananas şi a apoi am pus frişcă. A ieşit gustoasă şi colegii mei s-au bucurat de cum a ieşit", dezvăluie din „secretele" reţetei Naomi Denisa Cheţ, o fetiță de 11 ani.
Distracție pe cinste
Pe lângă faptul că au avut parte de un desert delicios, copiii s-au distrat pe cinste și au învățat și multe lucruri noi. „Aşa aflăm mai multe despre unele ţări din Europa şi despre reţetele specifice lor. Nu a fost greu să o fac, că mai gătesc şi pe acasă, o mai ajut pe mama", spune Anca.
Alina Alexandra Lucaci şi Crăciunel Muntean au avut rolul de ospătari, aşa că după ce colegii lor au terminat de pregătit salata de fructe i-au servit pe toţi cei prezenţi. „Eu am fost ospătăriţă azi, mi-am servit colegii. Sunt foarte frumoase şi foarte gustoase ţările din Europa. Sunt mai interesante aşa. Mie mi se par frumoase, aşa după mine", conchide Alina, în vârstă de 10 ani.
Bucătari premiaţi
„Acţiunea ţine o săptămână, timp în