Alexandru Sassu a fost "concediat", astăzi, de parlamentari, de la şefia televiziunii publice. Reuniţi în şedinţă comună, senatorii şi deputaţii au respins raportul de activitate al TVR pe anul 2008, ceea ce echivalează cu debarcarea lui Sassu şi a consiliului de administraţie. PDL va prelua practic controlul instituţiei în locul PSD, care avea majoritate în forul de conducere al instituţiei. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU
Raportul de respingere a primit 195 de voturi "pentru" şi 78 "împotrivă" şi trei abţineri. Alexandru Sassu îşi încheie astfel activitatea la conducerea TVR cu un an mai devreme. Mandatul său ar fi expirat la 20 iunie 2011.
Alexandru Sassu a venit la conducerea TVR în 2007, fiind numit de către Parlament, după ce Tudor Giurgiu, care pierduse susţinerea Consiliului de Administraţie, şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte-director general.
La vremea numirii sale în funcţie, Sassu era secretar executiv al PSD. A demisionat însă, la trei zile după preluarea postului de la TVR.
Numirea unui politician la şefia TVR nu a trecut neobservată şi necomentată atât de organizaţiile de media, cât şi de preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului l-a numit pe Sassu "un politruc", un "traseist politic", numit în fruntea televiziunii pentru a servi interesele celor care l-au instalat în funcţie, adică PNL şi PSD. El a mai spus despre Sassu - fost membru PD care a trecut la PSD - că este un "traseist politic".
Şeful statului a afirmat în nenumărate rânduri că nu va merge în studiourile TVR, atât timp cât Alexandru Sassu este director.
"TVR a făcut campanie conform criteriilor europene"
Sassu a răspuns, astăzi, în plen, criticilor aduse de membrii comisiilor de cultură din Parlament, şi anume cheltuirea nechibzuită a fondurilor televiziunii, politizarea instituţiei şi scăderea audienţei.
"În 2007, când acest CA a preluat conducer