Alimentaţia corectă în timpul sarcinii este importantă atât pentru mamă, cât şi pentru copil. Esenţial este ce mănânci, nu cât mănânci, spun nutriţioniştii care atrag atenţia că excesul de kilograme din timpul sarcinii este dăunător. Sursa: Northfoto
Deşi o gravidă are nevoie de 300 de calorii în plus faţă de aportul normal, mai ales în ultimul trimestru de sarcină, când copilul se dezvoltă mai rapid, acele calorii ar trebui să provină din alimente cu un bogat conţinut nutritiv, astfel încât ele să contribuie la creşterea copilului şi nu la sporirea greutăţii mamei.
Multe dintre gravide se întreabă, adesea, de ce este normal ca pe durata sarcinii să ia în greutate între 12 şi 16 kilograme, din moment ce, la naştere, copilul are aproximativ un sfert din această greutate. Deşi pot varia de la o femeie la alta, kilogramele adăugate pe timpul sarcinii ar trebui să fie distribuite, în principiu, după cum urmează: SUMARUL ARTICOLULUI Ce mănânci când eşti însărcinată?Nutriţie pentru gravide Fie că...Adevărul despre poftele din timpul...Proteinele – necesare pentru...Nutriţie pentru gravide Fie că...Adevărul despre poftele din timpul...Proteinele – necesare pentru...
3,4 kg – greutatea medie a copilului
3,17 kg – proteinele, grăsimile şi alţi nutrienţi acumulaţi în timpul sarcinii
1,8 kg (l) – mai mult sânge
1,8 kg (l) – alte fluide
0,906 kg – din creşterea sânilor
0,906 kg – din lărgirea uterului
0,906 kg – lichidul amniotic
0,68 kg – placenta
Copilul este ceea ce mănânci
Când sunteţi însărcinată, trebuie să ştiţi că ceea ce mâncaţi şi beţi este principala sursă de alimentaţie pentru copil. De fapt, legătura dintre ceea ce consumaţi şi sănătatea copilului dumneavoastră este mult mai puternică decât vă puteţi imagina. De aceea, primul avertisment lansat de către doctori vine să demonteze mitul potrivit cărui