Vânătorii timişeni s-au adunat la Pădurea Verde pentru a-şi etala capturile şi pentru a promova meseria. În timp ce câinii de vânătoare erau testaţi în capturarea de păsări, bucătarii vânători se „luptau" în reţete pentru a impresiona publicul.
CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE DE LA FESTIVALUL VÂNĂTORILOR
Citiţi şi Salonul de bunătăţi s-a deschis la Mamaia
Zeci devânători, însoţiţi de prieteni şi rude, au pus la cale primul festival dedicate meseriei lor. Iniţiativă au avut şi anii trecuţi, dar de data aceasta au şi reuşit să îşi pună visul în aplicare. Sute de timişoreni curioşi au trecut pragul evenimentului, atraşi şi de mirosul bucatelor vânătoreşti. Câinii de vânătoare au perturbat liniştea fiind stârniţi de vânatul care a fost ascuns în poligonul de întrecere. Rând pe rând, fiecare a avut ocazia să găsească vânatul.
Samy, un brac german cu păr sârmos, a fost unul dintre cei mai aclamaţi câini, cu toate că are doar un an de experienţă în căutarea, stârnirea şi capturarea prăzii. „E uimitor cât de deştepţi pot fi aceşti câini. Am vrut să le arătăm timişorenilor ce înseamnă meseria de vânător. Nu e deloc uşor, dar în acelaşi timp, vânătoarea poate să fie şi un hobby. Multă lume consideră că ceea ce facem noi este un sport sângeros. Ei greşesc, pentru că noi ajutăm pădurea. Le ajutăm chiar şi pe animalele care sunt în pericol pentru că numărul prădătorilor e prea mare", a spus Sandu Moraru, de 38 de ani, vânător în grupa Biled.
După concursul câinilor, a venit rândul vânătorilor experimentaţi în nimerirea de talere. Pentru aproape o oră, în locul liniştii pădurii, vizitatorii au auzit focuri de armă. Întregul eveniment s-a încheiat cu concursul grupelor de vânătoare. Fiecare comună care are cel puţin 1.500 de hectare de pădure este constituită într-o grupă. La Pădurea Verde, fiecare grupă a avut un stand, unde un bucătar vână