Vara, materia prima pentru majoritatea mancarurilor ar trebui sa fie legumele, de preferinta proaspete. Si nu e nevoie sa te dai in spectacol incercand sa pronunti la supermarket numele unor legume simandicoase sau exotice. Legumele banale continua sa aiba puteri miraculoase.
Caring.com a intocmit o lista a celor mai nutritive legume, care au si proprietatea de a vindeca. Fiecare dintre cele prezentate are multiple beneficii asupra sanatatii, de la lupta cu cancerul pana la reducerea colesterolului, prevenirea bolilor de inima si nu numai.
Fasolea Pe langa faptul ca micsoreaza nivelul colesterolului, regleaza zaharul din sange si productia de insulina, fasolea previne chiar cancerul. In plus, contine fibre, proteine si antioxidanti, toate necesare organismului pentru o buna functionare.
Studiile au aratat ca fitochimicalele care se gasesc in fasole previn reproducerea celulelor canceroase, incetinind evolutia tumorilor. Cercetatorii de la Harvard au aratat ca femeile care consuma fasole macar de doua ori pe saptamana sunt cu 24% mai protejate de cancerul mamar.
Alte cercetari au legat consumul de fasole de un risc mult diminuat de boli de inima, diabet de tip 2, hipertensiune si cancer de colon.
Fasolea vine la pachet cu o cantitate mare de antioxidanti, dar si de fibra, proteine si fier. Contine, de asemenea, acidul triptofan, care ajuta la reglarea apetitului, la instalarea somnului si imbunatateste starea generala. Multe tipuri de fasole sunt bogate in folati, esentiali pentru sanatatea inimii. In functie de tipul de fasole ales, poti obtine si potasiu, magneziu, Vitamina B1, B2 si Vitamina K.
In medicina chineza, anumite tipuri de fasole au fost folosite pentru tratarea alcoolismului, intoxicatiilor alimentare, edemelor, hipertensiunii, diareii, laringitei, pietrelor la rinichi, reumatismului s