Festivalul berii din Timişoara reuneşte, în fiecare an, mii de oameni veniţi din toată zona de Vest să se distreze. Iar cum muzica şi berea fac casă bună cu o specialitate la grătar, comercianţii au încintat grătarele. Preţurile nu au scăzut deloc faţă de anul precedent, însă cumpărători tot se găsesc.
Îmbrăcat în straie de epocă, Festivalul berii îi aşteaptă pe timişoreni cu preţuri de lux. Patru mici costă cât un kilogram de carne, adică 10 lei, o bucată de cârnat - 2,5 lei, frigăruile de oaie - 12 lei, o jumătate de pui - 15 lei, iar un pahar de bere - 3 lei. Comercianţii spun că nu au majorat preţurile, în comparaţie cu anul trecut, dar nici nu au ţinut cont de criză şi de micşorările salariale, ca să le scadă. "Merge mai slab decât anul trecut. Preţurile sunt aceleaşi. Cine îşi permite să le mărească?", a declarat un comerciant.
Cu toate acestea, timişorenii spun că o dată în an e festivalul şi sunt dispuşi să dea banii. "Comercianţii vor profituri rapide, oferta este mare. O dată e festivalul şi ne facem poftele. Nu s-a scumpit faţă de anul trecut, dar nu era rău dacă se mai ieftinea un pic, având în vedere condiţiile economice actuale", spune Nelu David, care a venit cu familia să ia prânzul la festival.