Femeile care consuma multe grasimi inainte de a ramane gravide si in timpul sarcinii risca sa aiba bebelusi cu defecte din nastere, spun cercetatorii de la Universitatea Oxford.
Cercetatorii britanici au facut experimente pe soareci de laborator, descoperind ca alimentatia mamei interactioneaza cu genele mostenite de copil, putand avea ca urmare malformatii serioase din nastere, cum ar fi defectele congenitale cardiace sau cerul gurii despicat, relateaza Reuters.
Studiile anterioare au aratat ca defectele congenitale cardiace sunt cele mai comune malformatii, aparand cel mai adesea in cazul copiilor nascuti de femei diabetice sau supraponderale.
Pana acum nu se stia ca interactiunea dintre factorii exteriori, cum ar fi alimentatia mamei, si gene poate avea ca efect un risc mult crescut de malformatii ale bebelusului, se mentioneaza in jurnalul Human Molecular Genetics.
De retinut e ca in absenta unui defect genetic, riscul ca femeile care consuma grasimi in timpul sarcinii sa aiba copii cu malformatii este mic.
Femeile care consuma multe grasimi inainte de a ramane gravide si in timpul sarcinii risca sa aiba bebelusi cu defecte din nastere, spun cercetatorii de la Universitatea Oxford.
Cercetatorii britanici au facut experimente pe soareci de laborator, descoperind ca alimentatia mamei interactioneaza cu genele mostenite de copil, putand avea ca urmare malformatii serioase din nastere, cum ar fi defectele congenitale cardiace sau cerul gurii despicat, relateaza Reuters.
Studiile anterioare au aratat ca defectele congenitale cardiace sunt cele mai comune malformatii, aparand cel mai adesea in cazul copiilor nascuti de femei diabetice sau supraponderale.
Pana acum nu se stia ca interactiunea dintre factorii exteriori, cum ar fi alimentatia mamei, si gene poate avea ca