Vara este cel mai bun anotimp pentru picnicuri sau mese luate în natură. Totuşi, dacă nu te pregăteşti suficient, în loc să te bucuri de momentele petrecute în familie, vei obosi făcând drumuri între bucătărie şi grădină sau îţi vei da seama că ai uitat acasă lucruri esenţiale. Câteva dintre sfaturile lui Jeremy Lee, bucătar şef la cafeneaua londoneză Blueprint, sunt să găteşti mâncarea cu o zi înainte, să ai suficientă apă la îndemână şi să renunţi la tacâmuri, potrivit ziarului The Independent.
Lee este una dintre cele mai potrivite persoane pentru a vorbi despre mese în aer liber. După ce a lucrat la restaurantul londonez Bibendum, cu stele Michelin, a preluat bucătăria Blueprint în 1995. Cu vedere la Tamisa, cafeneaua este specializată în mâncăruri de sezon şi se poate lăuda cu una dintre cele mai însorite şi mai aerisite terase din oraş.
Una dintre alegerile potrivite pentru meniul de picnic este crabul. În afară faptului că este o carne absolut delicioasă, poate fi preparată cu o zi în avans. "Dacă nu vrei crab, poţi alege la fel de bine macrou sau păstrăv. Păstrăvul rece este delicios. În plus, în cazul în care ai un buget restrâns, poţi face pate din peşte afumat. Cu puţină carne îţi iese o cantitate mare de pastă".
Orice ai alege, evită să găteşti pe ultima sută de metri. Aceasta este prima regulă a unei mese reuşite în natură. Prin urmare, meniul sugerat de Lee conţine porc rece la grătar, sparanghel rece, dovlecei la grătar, maioneză făcută în casă şi două tipuri de salată.
A două regulă este să respecţi anotimpurile: dacă vrei să te bucuri de o masă de vară în aer liber, alege alimentele proaspete, care se găsesc din belşug. La desert poţi consuma piersici, zmeură, bezele şi smântână. "Când plănuieşti un picnic, interesează-te dacă este vreo fermă în drumul tău, pentru a lua nişte smântână proaspătă. În caz contrar, investeşte