Banalul cartof copt este tranformat la Costineşti în adevărate delicii culinare. O familie din Bucureşti aduce pe litoral noutatea verii în domeniul culinar: cartoful copt umplut cu mozzarella, salată de varză cu mărar, sare, zeamă de lămâie.
Într-o tarabă din termopan, chiar în dreptul Obeliscului din Costineşti, familia Ciocîrlan pregăteşte de zor mai multe feluri de... cartofi copţi umpluţi cu tot soiul de bunătăţi.
Inovaţie
Dan Ciocîrlan are 33 de ani şi o vastă experienţă în ospătărie. Soţia lui, Angelica, a lucrat mai mult la bucătărie, iar restaurantele pe unde au trecut i-au ajutat să acumuleze cunoştinţe. Fratele lui Dan are deschise mai multe chioşcuri unde pregăteşte cartofi copţi, dar el a vrut să aducă noutatea pe litoral. „Astfel de cartofi se consumă foarte mult în Turcia. Tot de acolo am cumpărat şi cuptorul din inox, special pentru cartofi“, spune Dan.
Scoate un cartof fierbinte din cuptor, în taie pe jumătate şi începe să piseze conţinutul. „Adaug puţin ulei de măsline şi mozzarella, salată de varză cu mărar, sare, zeamă de lămâie. Pe «patul» de varză aşezăm fâşiile din pui la tigaie, cu sos dulce-picant“, explică Dan. Totul este aşezat într-o caserolă pentru a putea fi consumat cu uşurinţă „din mers“. În mai puţin de cinci minute, a pregătit unul dintre felurile de cartofi copţi: Chicken strips. Este vândut cu numai 10.90 lei.
Pentru tineri
Ciocîrlan spune că a adaptat reţeta la consumul specific românesc şi a ales staţiunea Costineşti pentru că aici vin mai mulţi tineri.
„Am încercat să repect piramida alimentelor, să ofer atât proteine, cât şi vitamine, în proporţii optime. Nu conţine prăjeli şi nici pâine“, a mai spus Ciocîrlan. Un alt soi de preparat, tot cu pui, dar şi cu ciuperci, mai este cartoful Chicken Wok (10.90 lei) sau Gujon, care conţine piept de pui, ou, sos cretan, roşii şi c