Este unul din cei mai experimentați specialiști pe probleme de biodiversitate din Ialomița și unul din inițiatorii care au reușit să obțină avizul pentru declararea a peste 30 de zone protejate din Bărăgan.
A terminat școala și liceul în orașul natal, Tîrgoviște, liceu care avea profil de construcții. Merge pe aceeași linie și este admisă la Universitatea de Construcții București, unde termină cu specializarea tehnică edilitară.
„Am urmat și liceul și facultatea cu profilul de construcții, pentru că în acele vremuri eram sigură că aveam o meserie apreciată. Ulterior, am fost atrasă de apă și de biodiversitate“, declară Reasilvia Mihai.
Mediu deosebit de nociv
Imediat după terminarea facultății, a fost repartizată la Valea Călugărească, la stația de epurare a Combinatului Chimic din localitate. Din cauza poluării excesive din acea zonă, a rezistat acolo doar un an.
„Poluarea era foarte mare, nici rufele nu puteam să le usuc afară, pentru că aerul era îmbibat cu aburi de acid de la Combinat. Nu puteam să conviețuiesc în acea zonă“, spune Reasilvia.
În 1982, se mută la Slobozia și se angajează la Oficiul de Gospodărire a Apelor, unde se ocupă de cadastrul de apă, fiind responsabilă cu planul tehnic al digurilor de protecție împotriva apelor.
Specialist în Biodiversitate
După 1990, devine șeful Biroului de Biodiversitate din proaspătul Inspectorat Județean de Protecție a Mediului.
„Pot să spun că din acei ani am început să fac ceea ce îmi doream cel mai mult. Am început să lucrez la proiecte care vizau protecția naturii și să întrețin o bază de date în domeniul mediului“, spune Reasilvia Mihai.
De la începutul anului 2000, a început să realizeze proiecte care aveau drept scop declararea unor zone din Ialomița ca fiind arii protejate, de importanță vitală pentru mediul