Cerealele integrale, fructele uscate, ciupercile şi nucile sunt alimente care au un conţinut ridicat de magneziu
Vitaminele şi mineralele joacă un rol esenţial pentru buna funcţionare a organismului. Specialiştii în nutriţie spun că dietele sărace în magneziu cresc riscul apariţiei insomniilor. Potrivit acestora, în lipsa magneziului, în organism se produce mai puţină melatonină, un hormon care reglează ceasul nostru biologic. În cazul în care insomnia s-a instalat, ea poate fi remediată cu suplimente de magneziu, luate cu o oră înainte de culcare, sau printr-o dietă bogată în acest mineral.
Printre alimentele care au un conţinut ridicat de magneziu se numără tartele, cerealele integrale, fructele uscate, ciupercile şi nucile.
Nutriţioniştii spun că acest mineral este esenţial pentru organism deoarece protejează corpul împotriva infarctului miocardic şi încetineşte procesul de îmbătrânire. În acelaşi timp, magneziu ajută la echilibrarea colesterolului "rău" din sânge, astfel că riscul apariţiei diabetului este unul redus.
Mineralul este remediul împotriva oboselii şi a stresului, iar specialiştii precizează că acesta reechilibrează sistemul nervos, menţine echilibrul neuromuscular şi intervine în cele mai delicate procese biochimice ale organismului.
Potrivit medicilor, aportul de magneziu este raportat la vârstă, sex şi stare de sănătate. Astfel, pentru adulţi se recomandă un aport zilnic de 300-350 miligrame în cazul bărbaţilor şi 280 miligrame în cazul femeilor. (M.Ch.)
Cerealele integrale, fructele uscate, ciupercile şi nucile sunt alimente care au un conţinut ridicat de magneziu
Vitaminele şi mineralele joacă un rol esenţial pentru buna funcţionare a organismului. Specialiştii în nutriţie spun că dietele sărace în magneziu cresc riscul apariţiei insomniilor. Potrivit acestora, în lipsa magneziului, în organism