E logic: tai din caloriile consumate zilnic si vei slabi. Pare simplu, nu? Doar ca e o problema: stomacul intampina rezistenta, de cele mai multe ori.
Cand simte ca rezervele de mancare sunt mai mici, organismul produce mai multa grelina, hormon al foamei, pentru a te determina sa mananci.
Dar doar pentru ca organismul tau e impotriva dietei, nu inseamna ca ar trebui sa te dai batut. Incearca niste trucuri si in scurta vreme nu numai ca stomacul tau va fi mai tacut, dar va fi si mult mai plat.
Proteina Nu degeaba multe dintre diete fac referire la proteine. Ele au avantajul de a te tine satul si este nevoie de mai mult timp pentru digestie si absorbtie, conform MSNBC.
Insa conteaza mult si cand mananci. Un studiu al Universitatii Purdue arata ca proteinele ce provin din sunca, albus de ou sau iaurt ar trebui consumate dimineata, la micul dejun, pentru ca te tin satul mai multa vreme decat daca le-ai consuma la orice alta ora din zi.
Incearca sa consumi macar 30 de grame de proteine la micul dejun, este recomandarea profesorului de nutritie Joan Salge Blake, din cadrul Universitatii Boston.
Cartofi E de notorietate frica si fuga de carbohidrati a celor care tin dieta. Insa cartofii, spre deosebire de alti carbohidrati, au proprietatea de a tine apetitul si poftele sub control, gratie unui tip de amidon care rezista enzimelor digestive.
Pentru ca dureaza ceva pana cand sunt metabolizati, ei stau in intestin mai multa vreme, intarziind eventualele senzatii de foame si poftele, explica un alt profesor de nutritie, din cadrul Universitatii Utah.
Un cartof copt la cina (unul mediu are doar 100 de calorii) sau o salata in care ai pus cartof fiert si otet (fara maioneza) sunt alegerile perfecte. Asta nu inseamna insa ca poti praji cartofii in continuare sau manca chipsuri din cartof