De doi ani, nepalezul prepară bunătăţi pentru turiştii care se cazează la un hotel de patru stele din Poiană. Bucătarul spune că s-a îndrăgostit iremediabil de Braşov.
Asiaticul adoră arta culinară. Pasiunea pentru bucătărie o are încă din copilărie, când gătea pentru familie. „Cu timpul am observat că bucătăria este o artă. Nu oricine poate găti astfel încât să fie apreciat pentru gustul şi aspectul mâncării sale. În bucătărie trebuie să respecţi anumite reţete, dar poţi să-ţi foloseşti şi creativitatea în prepararea delicateselor", a declarat nepalezul.
Respectuos, ambiţios şi muncitor, Giri Chandra Bahadur s-a luptat să afle şi să înveţe cât mai multe secrete din gastronomie. Imediat după ce a urmat o şcoală de bucătărie indiană în Kathmandu a dobândit experienţă ca bucătar la diverse restaurante din Malaezia, India şi Singapore.
Bucătarul nepalez a ajuns în oraşul de la poalele Tâmpei după ce un angajat al hotelului i-a remarcat talentele de bucătar. În prezent, Giri Chandra Bahadur lucrează în Poiana Braşov împreună cu alţi şapte nepalezi.
În zilele lui libere, asiaticului îi place să se plimbe prin Braşov şi să admire frumuseţile oraşului. „Merg prin parc ca să admir florile, vizitez monumentele şi urc pe Tâmpa ca să admir peisajul oraşului. Braşovul este foarte frumos", mărturiseşte bucătarul.
Îi plac sarmalele
Bucătăria tradiţională românească l-a fascinat şi este bucuros că le găteşte turiştilor care vin în vacanţe în Poiana Braşov. Multitudinea preparatelor delicioase din ţara noastră l-au atras pe nepalez imediat ce le-a gustat.
„Îmi plac foarte mult sărmăluţele cu mămăligă, smântână şi ardei iute, roşile umplute, dar şi diversele preparate din carne, cum ar fi cârnaţii", povesteşte nepalezul. În plus, asiaticului îi place foarte mult şi gustul vinului românesc. „Vinul este foarte bun. În Nepal nu avem vin, ci whisk