Dacă vrei să slăbeşti, dar să te bucuri în continuare alimentele tale preferate, acum este posibil. Tot ce trebuie să faci este să mănânci trei mese de 400 de calorii şi două gustări sănătoase.
Cea mai bună reţetă pentru pierderea în greutate o constituie controlul caloriilor, lucru confirmat de nenumărate studii. Totuşi, unele persoane se îngraşă, deşi nu mănâncă alimente foarte grase şi nici cantităţi mari de dulciuri.
Motivul principal este că 85% dintre adulţi nu au nici cea mai vagă idee despre valoarea calorică pe care ar trebui să o consume, conform greutăţii, iar cei care ştiu acest lucru nu pot identifica numărul caloriilor conţinute de alimente, potrivit revistei Prevention.
Programul "400 de calorii" este un plan de slăbire care te învaţă să îţi controlezi caloriile, prin limitarea meselor la aproximativ 400 fiecare. "Aceasta este cantitatea potrivită pentru o dietă variată, dar şi ca să te simţi sătulă", a spus Mindy Hermann, nutriţionist.
Dacă vrei ca mesele tale să aibă această valoare calorică, fără să fii nevoită să calculezi efectiv, trebuie să înveţi cum arată 400 de calorii. Este important să faci acest lucru fie că găteşti, acasă, fie că iei masa în oraş.
Este destul de dificil să-ţi dai seama care este de fapt mărimea corespunzătoare a porţiilor şi numărul de calorii. Cercetatorii au rugat mai multe persoane să estimeze caloriile dintr-o masă la restaurant, iar aceştia au greşit cu mai mult de 100% din valoarea reală.
Cântăreşte porţiile din ochi
În primul rând, ca să poţi estima corect câte calorii mănânci la o masă, trebuie să ştii ce cantitate de mâncare ai în farfurie. Acasă, lucrurile sunt mai simple, pentru că poţi măsura totul cu o cană sau pe cântar, dar când iei masa în oraş, este bine să ştii câteva trucuri, ca să mănânci porţii sănătoase.
Spre exemplu, o cantitate de fasole cât o minge de go