În cinci zile de înscrieri s-au depus peste 9.000 de dosare, iar universitatea este mai bogată cu 1,7 milioane de lei. Deşi promovabilitatea la examenul de Bacalaureat a fost foarte scăzută în acest an, absolvenţii de clasa a XII-a au luat cu asalt universităţile din Iaşi.
La finalul perioadei de înscrieri, peste 9.000 de persoane şi-au depus dosarele la Universitatea „Cuza“, depăşind cu 227 numărul locurilor scoase la concurs.
Cei mai mulţi au optat pentru Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, cu 1.918 locuri ocupate, urmată de Facultatea de Drept cu 1.312 absolvenţi înscrişi şi cea de Filosofie, cu 1.100 de locuri.
Facultatea de Litere a fost devansată de cea de Psihologie, unde şi-au depus dosarele 910 foşti liceeni. La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, s-au înscris până astăzi 900 de tineri, cu prioritate la Facultăţile de Horticultură şi Zootehnie, însă cu mult sub numărul locurilor scoase la concurs de 1.314. Universitatea de Medicină şi Farmacie a scos la concursul de admitere 1.830 de locuri. Şi-au depus deja dosarele peste 900 de tineri. La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ sunt înscrişi peste 1.000 de absolvenţi, adică jumătate dintre locurile propuse.
În cinci zile de admitere, profituri uriaşe
În timp ce absolvenţii de liceu se înscriu cu sutele la facultăţi fără căutare pe piaţa muncii, universităţile fac profituri uriaşe.
În doar cinci zile de admitere, Universitatea Cuza a încasat din taxele de înscriere peste 1,7 milioane de lei, iar de la patru facultăţi a înregistrat un profit de peste 200.000 de lei. La Facultatea de Drept numărul înscrişilor este aproape triplu faţă de locurile scoase la concurs, fapt ce a adus un profit de 153.000 de lei din taxele achitate. Prin comparaţie, USAMV a încasat doar 141.000 de lei, iar UMF 315.000 de lei. @