Un prag in viata fiecarei femei, menopauza nu trebuie privita cu ochi rai, chiar daca vine, intr-adevar, cu niste schimbari. O dieta potrivita, un stil de viata sanatos, pot contracara eventualele probleme de sanatate ce pot surveni in acesta perioada.
Oasele si inima, mai cu seama, merita intreaga atentie dupa instalarea menopauzei. La sfatul specialistilor, everydayhealth.com a intocmit un ghid de alimentatie pentru femeile care isi incep o noua etapa a vietii.
De obicei se instaleaza in jurul varstei de 51 de ani, cand si riscul de osteoporoza creste simtitor, la fel ca si cel al bolilor cardiace. Tocmai de aceea, lactatele usoare sunt obligatorii in aceasta perioada, in special iaurtul fara grasimi, care pe langa faptul ca tine oasele sanatoase, ajuta la mentinerea greutatii, chiar la scaderea in greutate, favorizand arderea grasimii abdominale.
Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate in cazul femeilor, iar acest risc creste odata cu inaintarea in varsta. Daca pana acum nu ti-ai facut o regula din a consuma alimente prietenoase cu inima, este momentul. Asadar, consuma alimente bogate in fibre si cereale integrale, neuitand de orezul brun.
Pentru o extraprotectie a inimii, specialistii recomanda pestele gras macar de doua ori pe saptamana. Acizii grasi omega 3 continuti te ajuta sa micsorezi riscul mortalitatii de pe urma bolilor de inima. Femeile care au intrat la menopauza ar trebui sa se imprieteneasca cu macroul, somonul, tonul si heringul.
Exista studii care au demonstrat ca aceste tipuri de peste tin si oasele puternice dupa menopauza.
Nu trebuie neglijate insa fructele si legumele, care protejeaza inima dupa menopauza. Sarace in calorii si grasimi, acestea ajuta la mentinerea unei greutati corporale sanatoase.
In plus, potasiul continut de unele fru