Din cauza numărului mare de spargeri , preţul locuinţelor a scăzut simţitor faţă de acum doi ani. Victimele susţin că spargerile sunt comise de un grup organizat. Înainte de a acţiona, hoţii îşi monitorizează „prada“. Odată ajunşi în casă, aceştia o golesc în întregime.
Dacă în urmă cu doi ani, casele de pe Valea Chintăului se vindeau cu sume de bani cuprinse între 180.000 şi 200.000 de euro, acum, acestea pot fi achiziţionate chiar şi la jumătate de preţ. Agenţiile imobiliare dau vina pe criza financiară, însă una dintre cauze ar putea fi şi numărul mare de spargeri care au loc periodic.
Statisticile Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj arată că de la începutul anului pe raza de competenţa a Secţiei I de Poliţie, pe strada Valea Chintăului au fost reclamate 11 furturi. Dintre acestea 5 se referă la furturile de locuinţe. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, inspectorul Gina Pop, numărul spargerilor nu este foarte ridicat în comparaţie cu alte zone. „După numărul spargerilor, nu e o zonă predilectă pentru furturi. În alte zone din Cluj, se pot concentra mai mult fapte. Poliţiştii demarează acţiuni de prevenire a populaţiei“, a spus reprezentantul IPJ.
„Toţi vecinii au fost furaţi“
Una dintre locatarele din zonă a declarat sub protecţia anonimatului că locuinţa i-a fost spartă cu câteva zile înainte de Crăciun. „Tocmai mi-au adus mobila şi obiectele electrocasnice. Urma să ne mutăm. Într-o noapte de duminică au furat tot ce au putut. Au ajuns să fure şi maşinile de găurit. În total, prejudiciul este de peste 300 de milioane de lei vechi“, a spus păgubita. Aceasta e de părere că autorii au fost bine informaţi şi că acţionează în zonă de mai mult timp. „E o gaşcă bine pusă la punct. Poliţia nu a făcut nimic. La toţi cei cinci vecini pe care îi am le-au fost sparte locuinţele“, a mai arătat clujeanca.
FOTO: Clujeanul