După riscul contractării de boli, turiştii de pe litoral se supun şi altor pericole grave: unui bărbat i-a căzut în cap un geam de la o instalaţie solară, iar alte persoane au ajuns la spital cu tăieturi şi înţepături.
LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral
Sejurul pe litoral se vinde la pachet cu bolile
Constanța: Vârf de sezon cu peste 150.000 de turiști; se anunță un nou weekend plin datorită evenimentelor
UPDATE Ora 13.50 Şi pe plaja dintre Eforie Nord şi Eforie Sud o turistă a fost înţepată de un dragon de mare. Salvamarul Denim Galit a povestit că totul s-a petrecut ieri, în jurul orei 11.00. „Peştele era lipit de piciorul femeii şi abia când am dat să-l smulgem, a înţepat. Am sunat imediat la 112 şi a venit o ambulanţă, care a preluat turista", a povestit salvamarul.
Povestea a fost confirmată şi de o familie din Deva prezentă pe plaja dintre Eforii. „Până acum nu am mai auzit de dragonul de mare. Autorităţile trebuiau să facă publice aceste situaţii, să ne anunţe că există antidot în caz de înţepătură. Tot autorităţile trebuiau să mediatizeze ce trebuie să facă turiştii imediat după ce sunt înţepaţi", a spus Gheocel, capul familiei din Deva.
Turistul Florin Şinculeţ are 33 de ani şi, alungat de pe faleză de furtună, a fost lovit în cap de o bucată de geam smulsă de vânt de la o instalaţie de încălzire cu energie solară de pe o casă. Bărbatul a fost dus la urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Constanţa.
„Pacientul a sosit la spital în şoc hemoragic şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar acum este internat pe secţia Chirurgie 1 cu o plagă tăiată în zona cervicală. Starea pacientului este stabilă", a declarat dr. Liliana Tuţă, directorul medical al unităţii spitaliceşti. Mai există sute de cazuri în care turiştii ajung la urgenţă cu tăieturi la picioare de