Cuplurile care nu au copii şi care apelează la tot felul de tratamente pentru fertilitate sunt bombardate, fără încetare, de sfaturi contradictorii. Numai jumătate dintre acestea sunt, însă, avizate. Restul sunt "bârfe între fete". Sursa: Northfoto
Pentru a stopa isteria fertilităţii după ureche, cercetătorii încearcă să demonteze toate miturile care circulă în această privinţă.
Una dintre cele mai mari perle de înţelepciune despre fertiliate este aceea că bărbaţii care poartă boxeri sunt mai potenţi. Afirmaţia are şi o explicaţie: circulaţia aerului prin zona organelor de reproducere creşte producţia de spermă, prin prevenirea supraîncălzirii zonei. Ideea este respinsă din start de către experţi, care o clasifică la categoria mituri.
Plante medicinale sau "vrăjeli"?
Cei înnebuniţi după remediile naturale susţin sus şi tare că există numeroase plante care pot îmbunătăţi atât performanţele sexuale, cât şi fertilitatea. De la umila şi înţepătoarea urzică, până la pretenţioasa Dong Quai, o plantă chinezească despre care se presupune că măreşte şansele ca fecundarea să se finalizeze cu succes, platele minune pentru procreere se vând acum la tot pasul.
Nici susţinătorii medicinei alternative nu sunt mai prejos atunci când vine vorba să sugereze tot felul de remedii pentru infertilitate. În acest sens, cele mai populare sunt "rădăcina de unicorn", o plantă despre care se spune că stimulează ovulaţia, şi "frunza de zmeură", considerată a fi un "tonic" pentru uter.
Alte remedii-minune
Sucul de grapefruit - se spune despre el că are capacitatea de a dilua mucusul cervical, uşurând astfel calea sspermei către uter. Studiile clinice au demonstrat că teoria scârţâie. Cu toate acestea, sucul de grapefruit este bogat în vitamine, aşa că, în cele din urmă, nu este nimic rău în a-l consuma.
Bazin