În ultima perioadă, viaţa peştilor din Marea Neagră este grav afectată de căldură şi de apa dulce care provine din Dunăre.
Din cauza căldurilor ridicate, dar şi a cantităţii masive de apă dulce provenită din Dunăre, în ultimele zile s-a constatat un fenomen de mortalitate piscicolă în apa Mării Negre. Fenomenul a fost constatat iniţial pe plajele din Năvodari, Mamaia şi Constanţa şi se află în extindere către sudul litoralului. Chiar dacă mortalitatea piscicolă nu a luat amploare, fenomenul poate provoca disconfort turiştilor care merg pe plajă. Pentru a reduce problemele ce puteau apărea, reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) au intervenit şi au strâns peştii care au ajuns la mal. Conducerea instituţiei a luat decizia să se intervină şi pe timpul zilei pentru a strânge peştii manual, iar în cursul nopţii să se lucreze cu utilaje specializate. Fenomenul va fi stopat în momentul revenirii salinităţii mării la valorile normale, ceea ce se va întâmpla cu ajutorul curenţilor marini care vor aduce apă cu salinitate crescută. Comentarii (0) Scrie comentariu (va rugam aveti rabdare pana acesta va fi moderat)
Nume
Comentariumicsoreaza | mareste
Am citit si accept Regulile pentru postarea comentariilor.
Adauga comentariu
Va rugam activati JavaScript pentru a posta un comentariu
În ultima perioadă, viaţa peştilor din Marea Neagră este grav afectată de căldură şi de apa dulce care provine din Dunăre.
Din cauza căldurilor ridicate, dar şi a cantităţii masive de apă dulce provenită din Dunăre, în ultimele zile s-a constatat un fenomen de mortalitate piscicolă în apa Mării Negre. Fenomenul a fost constatat iniţial pe plajele din Năvodari, Mamaia şi Constanţa şi se află în extindere către sudul litoralului. Chiar dacă mortalitatea piscicolă nu a luat amploare, fenomenul poate provoca disconf