Căsătoria Teodorei Ciobanca, fiica unuia dintre cei mai înstăriţi sălăjeni a fost marele eveniment monden al verii în Zalău. Nunta Teodorei, fiica în vârstă de 29 de ani a doctorului Petru Ciobanca, se anunţa încă de multă vreme că va fi evenimentul monden al verii în Zalău. Şi aşa a şi fost
Zălăuanii care aveau sau nu vreo legătură cu nunta făceau schimb de detalii de organizare pe la colţ de stradă. O parte dintre aceste detalii s-au confirmat. Altele, cum a fost sosirea mirilor la recepţie cu un elicopter, nu.
Oricum, la recepţia organizată la Popasul Romanilor au participat aproximativ o mie de persoane. O noutate absolută a fost ideea de nuntă deschisă, ceea ce înseamnă că oricine a putut să ia parte la ea, cu condiţia să dea darul miresei, atât cât l-a lăsat sufletul. Altă noutate a fost că invitaţii au avut de ales între petrecerea festivă, din restaurant, şi cea câmpenească, tradiţională, de afară.
Două nunţi în una
Chiar dacă mirii n-au venit cu elicopterul, intrarea pe care şi-au făcut-o a fost una spectaculoasă. Ei au venit pe jos, în spatele un jeep în miniatură, plin cu cowboy în mărime naturală şi tras de ponei. Proaspeţii însurăţei nu şi-au făcut intrarea pe Marşul Nupţial, ci pe „Deaşteaptă-te române!”, intonat de fanfara oraşului.
Imediat după apariţia miresei, ea a fost „furată“ de un grup de iele, care au acaparat-o atât de tare cu dansul lor încât mirele a fost dat uitării. Doar pentru o vreme.
Din meniu n-au lipsit produsele tradiţionale româneşti, precum cârnaţii, caltaboşul sau jumările proaspete de porc, dar nici cele ungureşti, ca bograciul sau bobgulaşul.
Pragmatism culinar
Pentru invitaţii cu pretenţii, mesele din restaurant au fost pline de bunătăţi ceva mai rafinate - aperitive, antreuri, supe etc. Tot ca element de noutate, toate felurile de mâncare au fost pe mese de la început. „Noi