Datorită programului ISPA, Constanţa se poate mândri cu o staţie modernă de epurare, iar apa care este deversată în mare nu mai este nocivă.
Ceremonia prin care a fost marcat sfârşitul acestei părţi de proiectului „Reabilitarea reţelei de canalizare şi a facilităţilor de epurare a apelor uzate în Constanţa“ a avut loc la sediul central al SC RAJA SA.
Printre invitaţi s-au numărat, pe lângă directorul general, Felix Stroe, gazda evenimentului, şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, reprezentanţi ai celor trei firme străine de construcţii care au contractat părţile A, B şi C ale proiectului, precum şi deputaţii PSD Eduard Martin şi Antonella Marinescu, senatorii PSD Nicolae Moga şi Alexandru Mazăre, consilierii locali Victor Manea, de la PNL şi Florin Gheorghe, de la PDL, consilierii judeţeni PDL Mihai Petre şi Florian Constantin, precum şi primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi, edilul din Hârşova, Tudor Nădrag şi primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache. Directorul general al SC RAJA SA era foarte mândru pentru realizările săvârşite. „Punerea în funcţiune a celor trei obiective ISPA a fost o adevărată aventură, deoarece lucrările au durat 10 ani şi am trecut prin multe peripeţii. Staţia de epurare Constanţa Nord a costat 28,6 milioane euro, conductele de descărcare în mare - 20 milioane euro, iar cele 36 staţii de pompare - 18 milioane euro. La acest moment, SC RAJA SA are zero lei datorii către furnizori şi zero lei restanţe la BERD, faţă de miliardele de lei datorie cu care am preluat societatea, pe atunci Regie Autonomă. Noi acţionăm deocamdată în două judeţe, Constanţa şi Ialomiţa, urmând ca în aceste zile să semnăm şi preluarea municipiului Slobozia, cu peste un milion de locuitori permanenţi“, a declarat Felix Stroe. Primarul Constanţei a fost încântat că poate să fie prezent şi la eve