Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi cel al PNL, Crin Antonescu, au fost de acord să renunţe la declaraţiile belicoase făcute la talk-show-uri, acceptând să înceapă discuţiile pentru colaborarea dintre cele două partide în Parlament. Decizia celor doi a survenit la insistenţele senatorului PC, Dan Voiculescu, "un om cu multă înţelepciune", după cum a declarat Victor Ponta. De altfel, discuţiile dintre delegaţiile celor două partide au avut loc în biroul lui Dan Voiculescu, la Senat, în prezenţa lui Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Relu Fenechiu, Valeriu Zgonea, Radu Stroe şi Bogdan Ciucă.
Liderii PSD, PNL şi PC au stabilit să acţioneze la unison în Parlament, la sesiunea extraordinară care va începe la 15 august, când vor încerca să respingă o serie de ordonanţe vitale pentru Guvernul Boc - cele referitoare la creşterea TVA, transferul spitalelor în subordinea autorităţilor locale şi cea legată de finanţele publice locale. Opoziţia mizează pe faptul că şi parlamentari ai Puterii vor vota împotriva acestor ordonanţe, având în vedere potenţialul de imagine al respingerii creşterii TVA, spre exemplu. În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, mai precis ceea ce se va întâmpla în cazul în care ar trece moţiunea de cenzură, adică dacă cele două partide s-ar angaja să facă guvernul împreună, între Victor Ponta şi Crin Antonescu rămân anumite divergenţe de opinie. De altfel, Crin Antonescu a declarat după întâlnire că "Ce se va întâmpla în legătură cu moţiunea de cenzură, dacă vom găsi împreună o continuare fără de care o moţiune nu îşi poate face decât pe jumătate misiunea, sunt lucruri care rămân să fie discutate".
Întrebat de ce nu au luat în discuţie şi scenariul post-moţiune, Antonescu a răspuns: "De ce? Pentru că este o problematică destul de complicată, pentru că există încă multe ipoteze şi puncte de vedere poate încă diferite, deşi pe fon